Obiective turistice

Din moși strămoși.... oamenii au venit la Băile Herculane, chiar în urma cu 2000 de ani,
fără tren, fără mașină ... doar pentru a descoperi aceste locuri minunate.
Stațiunea Băile Herculane este situată la o altitudine de 15 metri, pe Valea Cernei, între Munții Mehedinți și Munții Cernei, în județul Caraș-Severin, fiind considerată cea mai veche stațiune din România și una dintre cele mai vechi din lume. Apele termale sunt excelente pentru sănătate.
Nu degeaba Împăratul Franz Josef numea Herculane ca fiind cea mai frumoasă stațiune din Europa.
Împărăteasa Sisi a petrecut cinci veri pe aceste meleaguri de poveste. 

Activități de care te poți bucura în natură:
- Jogging;
- Mersul cu bicicleta;
- Pescuitul;
- Focul de tabără și musai cu prietenii alături.

Dacă ai ajuns la noi ... și ești pasionat de drumeţii, de aventură pe munte, dar și de explorarea naturii și a locurilor deosebite ... este obligatoriu să descoperi :

Gara CFR Băile Herculane

Considerată o adevărată operă de artă, o gară-castel, cu iz aristocratic și o poveste pe măsură, gara Băile Herculane este unul dintre cele mai importante puncte de acces la staţiune, dar şi un monument istoric deosebit. 

Clădirea în stil baroc a fost construită între 1878 și 1886 după planurile arhitectului A.D. Serres, fiind concepută astfel încât să reproducă castelul de vânătoare al împărătesei Maria Tereza din apropierea Vienei. De altfel, edificiul nu a fost gară de la început, ci reprezenta casa de vânătoare a împăratului Franz Iosif al Austriei (1830 – 1916).